De eerste maand, de eerste periode van het mentorship, zitten we in de periode van de donkere maan. Om het meer in perspectief uit te leggen, begin ik even bij de volle maan van ongeveer twee weken geleden:

  • Maanenergie is vrouwelijke energie en vrouwelijke energie horen bijvoorbeeld gevoelens en emoties. Bij volle maan is de vrouwelijke energie het sterkst. De emoties zijn om die reden dan ook het hoogst en veel mensen ervaren dan ook ongemakken als slechter slapen, niet goed weten wat ze met zichzelf aanmoeten, minder van anderen kunnen verdragen en echt emoties die naar boven komen. Er is een veel effectieve manier om met de emoties van de volle maan om te gaan. Dit komt over een week of 2.5 als we weer naar de volle maan toe bewegen vanzelf aan bod.
  • Na de avond van volle maan neemt de energie weer af. De maan wordt iedere nacht weer kleiner en dit effect voel je dan ook in de energie. Vaak voel je na de volle maan weer meer energie om dingen te doen en veel inspiratie, vooral als je de emoties heel bewust ruimte gegeven hebt (dit behandelen we de komende weken ook). Door de ruimte in emoties ontstaat verlichting. Ontstaat ruimte in je energie voor nieuw. Daar komt het gevoel van inspiratie vandaan. Dit kan je afgelopen week ervaren hebben. 

De periode van nu: Donkere maan

Op dit moment is de maan zo 'klein' aan het worden, dat je haar bijna niet meer ziet. Uiteindelijk is ze helemaal niet zichtbaar en dus ook haar energie niet voelbaar. In deze periode mis je letterlijk energie en dit is precies de reden waarom nu de fijnste tijd is om naar binnen te keren en even niks te 'moeten'. 

Alleen al jezelf in deze tijd meer rust gunnen en beseffen dat het normaal is dat je nu niet vol inspiratie en energie zit, brengt innerlijk meer balans. Als je hier niet bewust van bent ga je tegen de natuur in, ga je waarschijnlijk gewoon door. Aan het eind van de dag ben je kapot en gefrustreerd omdat je amper iets gedaan kreeg. Alles lijkt heel veel moeite te kosten, zelfs de simpelste dingen. Als je meer in flow met de maan en dus met de natuur gaat leven, dan blok je in je agenda deze tijd bewust momenten voor jezelf. Mede doordat je weet dan je na deze periode weer in energie en inspiratie zult komen en het werk waar je nu zoveel moeite voor moet doen, uit je mouw schud. 

Mijn videoboodschap voor deze periode:

Je tools voor deze periode

Dit is het reflectie document ter ondersteuning om iedere dag je gevoelens op te schrijven. Naast wat je voelt is het bv belangrijk om stil te staan bij 'hoe je je zou willen voelen'

Reflectiemoment Maand 1 Periode
Word – 1,2 MB

Dit bestand kan je gebruiken om gedurende de komende week stil te staan bij wat je wilt loslaten. Wanneer je dit doet maakt niks uit, als het maar binnen deze week is

Reflectie Achterlaten Oude Maan
Word – 1,2 MB

Dit is de basis oefening voor je ochtend. Wen je dit aan om te doen voordat je opstaat. Je kunt het downloaden op je telefoon, dan heb je het zo bij de hand. 

Ochtend In Verbinding Met Jezelf Je Dag Starten
Audio – 6,3 MB 8 downloads

Deze meditatie is in deze periode fijn om te doen. Alles IN jou krijgt ruimte om gewoon even te ZIJN. Ook fijn om vlak voor het slapen te doen en meteen lekker te blijven liggen!

Donkere Maan Alleen Maar ZIJN
Audio – 12,9 MB 13 downloads

Check-in moment: in dit online formulier vind je  een paar vragen. Dit graag na 4 a 5 dagen bovenstaande tools gebruikt te hebben invullen. Als je op verzenden in het formulier klikt, komt het vanzelf bij mij uit. 


Deze tools zijn bedoeld voor deze periode, maar je zult misschien al meteen merken dat je ze eigenlijk altijd kunt gebruiken. Je behoud ook altijd gewoon toegang tot reeds behandelde periodes. Over ongeveer een week gaan we van deze donkere maan periode naar de nieuwe maan. Voor die tijd ontvang je weer een mail en een link naar de volgende periode. Dan tref je een soortgelijke pagina met video boodschap, nieuwe stappen, thema`s & tools. 

Loop je deze week tegen iets aan, dan weet je me te vinden!

Veel liefs

 Sandy